OVSENA KAŠA SA BUNDEVOM
Postoji zaista dugačak niz razloga zbog kojih je dobro jesti ovsenu kašu. Posebno u zimskom periodu kada je izloženost niskim temperaturama česta, ovsena kaša će ugrejati vaš organizam i povećaće otpornost na hladnoću. Zbog velike koncentracije vlakana, ovsena kaša brzo stvara i dugo zadržava osećaj sitosti u organizmu. Pa se preporučuje i kao namirnica koja će vam pružiti podršku u procesu borbe protiv viška kilograma. Takođe je odličan izbor obroka pre treninga, jer ne opterećuje digestivni sistem, već pruža dodatnu energiju. Kombinacija bundeve i ovsene kaše udvostručuje njen pozitivni efekat na celokupno zdravlje !
Sastojci :
5 Kašika ovsenih pahuljica
1/2 Šoljice vode 100ml (ili biljnog mleka)
1 Šoljica pirea od bundeve
1 Kašičica cimeta
1 Kašičica meda
1 Kašika suvog grožđa
1 Kašika oraha
Priprema :
Ovsene pahuljice pomešati sa vodom (mlekom) , kuvati na tihoj vatri 3 minuta. Zatim dodati pečenu bundevu prethodno ispasiranu u obliku pirea. Dadati preostale sastojke, i voće po želji. Ovaj put sam koristila mandarine i banane, koje se odličnu kombinuju uz ovsenu kašu sa bundevom.
Moja topla preporuka, u hladnim danima koji nam predstoje !
Priprema i piše
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar

Коментари
Постави коментар