HELJDINA TESTENINA SA POVRĆEM U SLATKO-KISELOM SOSU
SASTOJCI :
- 300g Heljdine testenine
- 1 Veća šargarepa
- 1 Manji karfiol
- 500ml Paradajaz sosa
- 2 Čena belog luka
- 2 Kašike maslinovo ulja
- Vezica peršunovog lista
- 2 Kašike proprženog susama
- Šaka suvog grožđa
- 1 kašičica cimeta
- So po ukusu
- 1 Kašičica šećera
PRIPREMA :
Povrća: Oprati, oljuštiti i usitniti povrće. Povrće je kuvano u aparatu za kuvanje na pari oko 15 minuta. Isti efekat možete postići ako kuvate u posudi za kuvanje na pari.
Sosa : Usitniti beli luk i kratko ga propržiti na maslinovom ulju, sa cimetom dok ne porumeni. Nakon toga dodati paradajz sos, suvo grožđe, šećer,so i kuvati 10 minuta na tihoj vatri. Kada je sos pri kraju dodati peršunovo lišće.
Testenine: Sipati testeninu u ključalu vodu i kuvati oko 8 minuta, kada je gotova, procediti i isprati hladnom vodom.
Serviranje: Sipati testeninu u duplju posudu, dodati sos, povrće i sve dobro promešati. Odozgo posuti proprženim susamom(na suvom tiganju) kako bi postigli neverovatan ukus. Dekorisati peršunovim listom.
Uživajte u zdravom obroku i očaravajućem ukusu! :)
Sosa : Usitniti beli luk i kratko ga propržiti na maslinovom ulju, sa cimetom dok ne porumeni. Nakon toga dodati paradajz sos, suvo grožđe, šećer,so i kuvati 10 minuta na tihoj vatri. Kada je sos pri kraju dodati peršunovo lišće.
Testenine: Sipati testeninu u ključalu vodu i kuvati oko 8 minuta, kada je gotova, procediti i isprati hladnom vodom.
Serviranje: Sipati testeninu u duplju posudu, dodati sos, povrće i sve dobro promešati. Odozgo posuti proprženim susamom(na suvom tiganju) kako bi postigli neverovatan ukus. Dekorisati peršunovim listom.
Uživajte u zdravom obroku i očaravajućem ukusu! :)

Коментари
Постави коментар