PROLEĆNA OBROK SALATA SA TARTAR SOSOM OD BADEMA
Količin za: Dve porcije
Kalorijska vrednost porcije : 400kcal
Vreme pripreme : 20 minuta
SASTOJCI :
Za salatu (za dve porcije) :
1 glavica zelene salate
1 veći krastavac
20 kom čeri paradajza
1 glavica mladog luka
1 Narandža
20 kom Badema
Za tartar sos (za dve porcije):
1 Šolja 2dl Sirovih badema
1 Šolja vode
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1/2 kašičice soli
1 čen belog luka
1 Veći kiseli krastavac
Kašičica svežeg ili sušenog peršuna
PRIPREMA :
Povrće dobro oprati, usitniti i serviratri u dubljem tanjiru za salatu. Od gore ređati narandžu prethodno opranu u sodi bikarboni. Posuti bademima, i usitnjenim mladim lukom.
Priprema tartar sosa :
Bademe prelijti ključalom vodom, ostaviti ih da odstoje oko 5 minuta. Nakon toga ručno skidati opnu badema, preostalu vodu baciti.
Očišćene bademe, vodu i sve sastojke osim krastavca i peršuna staviti u blender. Mešati dok se ne dobija tečna homogena smesa nalik majonezu. Nakon toga ručno umešati usetnjen kiseli krastavac i peršun. Dobijeni sos podeliti na dva dela, količina je dovoljna za dve porcije salate.
Serviranje :
Salatu servirati kao na slici, tartar sos sipati u posudicu za sos. Pre jela sve sastojke promešati, kako bi se sjedinili i kako bi ste u potupunosti uživali u očaravajućim ukusima.
Prijatno !
Priprema i piše :
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar


Коментари
Постави коментар